Знаменити Митровчани

Александар Аца Деспотовић

Рођен 17.04.1933.године  у Косовској Митровици у којој је завршио основну школу и Српску државну гимназију, а у Пећи средњу економску школу. Цео радни век провео је у “ Трепчи“ радећи на финансијским пословима.

Један је од организатора културног живота у Косовској Митровици. Почетком шездесетих година  с албанским песником Тефиком Бехрамијем основао је Књижевни клуб „Трепча“ …

Миомир Мики Јовановић

Рођен 17.03.1963. године у Косовској Митровици.

Био је радник Управе за трезор у служби за платни промет Народне банке Србије.

Био је председник „Удружења  младих уметника Митрикс“ и члан управе Кљижевног друштва Косова и Метохије.

Објавио је три књиге поезије. Награђен је “ Песничком повељом“ Књижвног клуба „Карађорђевић“ и специјалном повељом „ЈУ поет феста“ у Суботици….

Сава Ганић

Рођен у Белој Паланци у којој је и почео да игра фудбал. а наставио је у Железничару из Ниша, Слободи из Тузле и Трепчи из Косовске Митровице, где сенакон престанка активног играња фудбала почео да гради тренерску каријеру. Упоредо је радио и као наставник физичког васпитања у Митровачким основним и средњим школама …

Оливер Ивановић

Рођен је 1. априла 1953. године од оца професора историје Богдана и мајке професорке српског језика и књижевности Олге у селу Рзнић код Дечана.

Завршио је основну школу, као и машинско-техничку стручну средњу, у Титовој Митровици (данашња Косовска Митровица) Његова породица је пореклом из Црне Горе, из племена Кучи. Његови родитељи су након смрти, по њиховој жељи сахрањени у Подгорици….

Др. Месуд Меско Џековић

Рођен 14.01.1961.у Косовској Митровици.

Основну и средњу школу је завршио у Косовској Митровици, Медицински факултет на Универзитету у Приштини, као једини студент на српској настави из Косовске Митровице . Специјализирао је Педијатрију у Београду на Институту за здравствену заштиту мајке и детета   „Др В.Чупић „.

Лекарски стаж је обавио у Дому здравља у Косовској Митровици, где је засновао и први радни однос. …

наставиће се ...